“برنج تراریخته” صرفا در ایران تجاری شد!/ سویای مصرفیِ مردم، تفاله یا خوراک دام است

لینک کوتاه مطلب : http://zanjansahar.ir/?p=9418
حجت الاسلام علی ارجمند گفت: در هیچ کشوری از کشورهای جهان برنج تراریخته تجاری نشده است، اما عده ای محقق در سال ۸۳ بدون اینکه آن زمان نظارت و قانون مشخصی داشته باشیم، برنج طارم مولایی را در ایران تراریخته کردند.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در گفتگو با تیتریک گفت   :پدیده تراریخته کردن محصولات کشاورزی، تکنولوژی جدیدی نیست و حداقل سه دهه از تاریخ این تکنولوژی می گذرد، با اینکه در مرحله آزمایشگاهی حدود ۲۰ هزار محصول تراریخته شده است اما در دنیا عمدتا چهار محصول استراتژیک کلزا، سویا، ذرت و پنبه تراریخته هستند.

حجت الاسلام علی ارجمند ادامه داد: در هیچ کشوری از کشورهای جهان برنج تراریخته تجاری نشده است، اما عده ای محقق در سال ۸۳ بدون اینکه آن زمان نظارت و قانون مشخصی داشته باشیم، برنج طارم مولایی را در ایران تراریخته کردند.

وی با بیان اینکه مالک معنوی ژنی که به برنج طارم مولایی منتقل کردند شرکت سینجنتا است، افزود: در مرکز بین المللی تحقیقات برنج “ایری” که در فیلیپین واقع است، این اتفاق افتاد و دانشجویی هم که این کار را انجام داده در یک متن مکتوبی از بنیاد راکفلر بابت تامین هزینه های این تحقیقات تشکر کرده است.

                       

عضو هیئت مدیره انجمن ارگانیک ایران تصریح کرد: کشوری مانند فیلیپین که مرکز تحقیقات برنج دنیا در آنجا واقع شده، حاضر نشد برنج تراریخته را تجاری و مصرف کند، در صورتی که شرکت سینجنتا ۸۰۰ صفحه سند از مستندات بررسی مخاطرات این برنج به دولت آن کشور داد و خوشبختانه آنها متقاعد نشدند.

حجت الاسلام ارجمند گفت: علیرغم احتیاط جهانی آنها برنج طارم مولایی را در ایران تراریخته و در شالیزارهای ما توزیع کردند، و در راستای ترویج این محصول در صفحه ۶۱ کتاب علوم پایه هشتم، این برنج را به عنوان یک دستاورد بزرگ علمی معرفی می کنند.

                     

وی با تاکید بر اینکه در هیچ کجای دنیا به جز ایران، قوت غالب شان را تراریخته نکردند افزود:”متاسفانه هیچگاه مسئولان نظارتی کشور این موضوع را به عنوان یک پرونده قضایی مورد پیگرد قرار ندادند و اگر به صورت محدود پیگیری شده باشد نیز نتیجه آن را به سمع و نظر مردم نرسیده است!

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه مروجان برنج تراریخته طارم مولایی با پرورش گیاهی بنام آزولا، مرداب انزلی ما را خفه کردند، ادامه داد: آزولا گیاهی است که در مرداب رشد می کند و به واسطه رشد زیادی که دارد اجازه تنفس به گونه های دیگر و همچنین ماهی ها را نمی دهد در نتیجه، ذخایر ژنتیکی مرداب از بین می رود، از اینرو امروزه این گیاه به عنوان یک آفت اساسی در انزلی مطرح است. هرچند که سعی می کنند یک سری فرآورده هایی را از آن گیاه تولید کنند که این یک موضوع ثانویه است.

وی به ضررهای این برنج تراریخته اشاره کرد و گفت: پروفسور سرالینی در فرانسه انجام دادند و چهار مقاله درباره مخاطرات تراریخته ارایه کرد و در پژوهش های خود به این نتیجه رسید که این محصولات باعث ایجاد انواع سرطان ها، کیست ها و همچنین تخریب سیستم گوارشی موش ها می شود. پس یک بخشی از عواقب مصرف تراریخته ها مشخص است و بخش مهم دیگر آن هم در هاله ای از ابهام است، به این دلیل که ما نمی دانیم که دقیقا مصرف برنج تراریخته روی افراد مختلف چه تاثیراتی می گذارد یعنی آزمایش کافی نشده که مثلا روی هورمون رشد، هوش، اعضای بدن چه نتایج و تاثیراتی دارد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه بخش وسیعی از ضررهای احتمالی محصولات تراریخته در هاله ای از ابهام است، افزود: “ما نمی گوییم همه برنج های طارم تراریخته است ولی اجمالا می دانیم برنج طارم مولایی را تراریخته کردند، یعنی ممکن است برنج طارم مولایی داشته باشیم اما تراریخته نباشد و ممکن تراریخته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن ارگانیک ایران در پاسخ به سوال تیتریک مبنی بر اینکه مردم چگونه برنج تراریخته را تشخیص دهند، گفت: این محصولات اصلا قابل تشخیص نیستند و صرفا در آزمایشگاه و با کیت می توانند شناسایی شوند. یعنی از ظاهرش نمی شود تشخیص داد چون ژن ها تغییر کرده اند و ژن که قابل شناسایی ظاهری نیست لذا فقط متخصصین بیوتکنولوژی می توانند تشخیص بدهند که این محصول تراریخته است یا نه.

وی ادامه داد: درحال حاضر در کشور ما وضعیت عمده محصولاتی که وارد می شود بر اساس خود اظهاری است یعنی خود آن شرکت می گوید تراریخته است و چند درصد محصول تراریخته است اما قائدتا این درصدها روی بسته بندی درج نمی شود.

نویسنده کتاب ” مسئله محصولات تراریخته در ایران” در خاتمه به مردم توصیه کرد: مردم تا آنجایی که می توانند محصولاتی که می دانند تراریخته است نخورند زیرا ما حق انتخاب داریم. امروز در ۶۴ کشور لیبل گذاری اجباری است که یکی از آنها ایران است، با فشاری که سازمان بازرسی کل کشور ایجاد کرد شرکت ها را وادار کردند که لیبل تراریخته را درج کنند. مردم باید بدانند سویا آن چیزی که مردم در ماکارانی به عنوان پروتیئن استفاده می کنند نیست بلکه کنجاله سویا است و کنجاله یعنی تفاله! ‘در اصل کنجاله سویا خوراک دام است و دامداران به عنوان خوراک به گاوها می دهند، اما در سالهای گذشته رسانه ها به گونه ای تبلیع و فرهنگ سازی کردند که مردم جامعه تفاله سویا تراریخته را به عنوان پروتئین مصرف می کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لطفا سوال مقابل را پاسخ دهید ؟ *

Close