«رشته‌»های کارآفرین!

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، رشته یکی از مواد غذایی سنتی خطه آذربایجان است که در زبان ترکی به آن «اریشته» می‌گویند، تا یک دهه پیش، غذای اصلی خانواده‌های آذری برنج نبود و مردم این خطه از کشورمان برنج را به مقدار خیلی کم و در ایام خاصی از سال که شامل اعیاد و مراسم مذهبی می‌شد، استفاده می‌کردند.

بیشتر غذای آنھا را آرد گندم و غذاهای تهیه شده از آن تشکیل می‌داد، یکی از غذاهای مورد علاقه این خطه از کشورمان، رشته پلویی است.

مادران روستایی برای درست کردن این نوع رشته، آرد را با آب و نمک خمیر کرده و بعد با وردنه (وسیله چوبی استوانه‌ای شکل)، پهن می‌کنند و بعد همانطور که از اسمش پیداست به صورت رشته‌ای برش داده و آنرا پس از پختن در تنور یا فر مخصوص به تنهایی و یا به همراه برنج به عنوان وعده غذایی مصرف می‌کنند.

اما رشته این روزها در روستای گوزلدره به صورت سنتی و صنعتی تولید و به مناطق مختلف کشومان صادر می‌شود و فعالیتی که مورد توجه مردم و به ویژه جوانان قرار گرفته و موجبات اشتغال مردم این منطقه را فراهم کرده است.

انتهای پیام/۷۳۰۰۲/ق


منبع : فارس

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لطفا سوال مقابل را پاسخ دهید ؟ *