ابهراستان زنجاناقتصادیایجرودایرانپرونده ویژهخدابندهخرمدرهزنجانسلطانیهسیاسیطارمفرهنگی و اجتماعیگزارشماهنشانویژهویژه های استان زنجان
روزهای آخر استاندار زنجان / نگاهی به حضور دو ساله درویش امیری در زنجان

از اواخر شهریور ماه سال جاری و با اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستهها، افراد بازنشستهای که میتوانستند به سازمانها برگشته و فعالیت کنند، محدودتر شده و باید در مهلت دو ماهه از سازمانها خارج شوند.
با اجرای این قانون کلیه دستگاههای اجرایی کشور مکلف هستند تا تاریخ ۲۷ آبان ماه به سرعت بازنشستههای خود را تعیین تکلیف و با آنها تسویه حساب کنند، در غیر این صورت عملکرد آنها تخلف بوده و برخورد قانونی می شود.
دوم مردادماه امسال بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان را اصلاح و محدودیتهای جدیدی را در این قانون اعمال کردند. این طرح که با ۱۹۴ رای موافق از ۲۴۰ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید، تنها اجازه بکارگیری بازنشستگان بندهای الف، ب و ج ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری که شامل روسای سه قوه، معاون اول رییس جمهور، نواب رییس مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان و معاونان رییس جمهور هستند را میدهد و مشمولان بندهای د و ه را که شامل استانداران و معاونان استانداران همطراز سفرا و معاونان وزرا هستند را از قانون حذف کرده است.
حدود ۱۰ روز تا اجرای این قانون زمان باقی مانده است و خبرها حاکی از آن است که برخی از مدیران بدون تلاشی از جایگاه های قبلی خود کناره گرفته اند اما برخی از تلاش ها برای ماندن تا آخرین لحظات از سوی مدیران بازنشسته همچنان در حال پیگیری است.
تعداد ۱۴ استاندار، ۱۱ معاون استاندار، ۵ فرماندار، ۱۲ نفر از مدیران ستاد وزارت کشور و ۱۲ نفر از ستاد ۳۱ استانداری کشور بازنشسته هستند که باید سمت خود را ترک کنند. استاندار زنجان نیز یکی از این مدیران می باشد.
۴ مسئول زنجانی در بین مشمولان قانون منع بکارگیری بازنشته ها
- ۱-اسدالله درویش امیری : استاندار زنجان
- ۲-جعفر گلمحمدی : رئیس کل دادگستری استان زنجان
- ۳-کریم الله شعبانی : سرپرست معاونت سیاسی استانداری زنجان
- ۴-علاالدین کریمی : مدیرکل زندان های استان زنجان
خلاصه ای درباره اسدالله درویش امیری
از سوابق درویش امیری می توان به موراد زیر اشاره کرد :
- عضو شورای فرماندهی و قائم مقام سپاه پاسداران شهرستان های غرب مازندران
- فرماندار نوشهر
- فرماندار لنگرود
- فرماندار بندر انزلی
- مشاور استاندار گیلان
- فرماندار سمنان
- معاون برنامه ریزی و اداری مالی استانداری مرکزی
- معاون سیاسی و امنیتی استانداری کردستان
- قائم مقام مدیر عامل در مجتمع صنعتی آلومینیوم
- معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش
- عضو هیات مدیره و معاون مالی و اداری سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران
- معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی ، گردشگری
احضار و تفهیم اتهام درویش امیری به دادسرای کارکنان دولت بخاطر تخلفات انتخاباتی در انتخابات ریاست جمهوری
به گزارش ایلنا ، در یکی دو روز اخیر اسدالله درویش امیری استاندار زنجان، فریدون همتی استاندار قزوین، محمدناصر نیکبخت استاندار همدان و غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان به اتهام تخلفات انتخاباتی در انتخابات اردیبهشت ماه سالجاری به دادسرای کارکنان دولت احضار و تفهیم اتهام شدهاند.
طبق اطلاعات به دست آمده برای برخی از این استانداران قرار کفالت صادر شده است.
استاندار زنجان بدلیل تخلفات انتخاباتی به ۶ ماه حبس محکوم شده است؟
به گزارش موج رسا ، با رای قطعی دادگاه تجدید نظر حکم محکومیت اسدالله درویشامیری استاندار زنجان تایید شد.
طبق شنیدههای موثق، استاندار زنجان در حکم دادگاه بدوی به ۶ ماه حبس که جایگزینی آن ۶ ماه محرومیت از استانداری، فرمانداری، بخشداری و پستنهای انتخاباتی وزارت کشور بود، محکوم شده بود.
استاندار زنجان به حکم دادگاه بدوی اعتراض داده بود اما دادگاه تجدید نظر نیز با رد اعتراض اسدالله درویشامیری حکم دادگاه بدوی را تایید کرده است.
اسدالله درویش امیری به دلیل تخلفات انتخاباتی و سوء استفاده از امکانات دولتی به این حکم محکوم شده است.
از دیگر احکامی که در دادگاه تجدید نظر تایید شده مربوط به حکم ادریس سالاری مدیرکل سابق روابط عمومی استانداری زنجان بوده که به ۶ ماه حبس محکوم شده است.
ادریس سالاری مدیرکل سابق روابط عمومی استانداری زنجان در یادداشتی، ضمن بیاساس خواندن اخبار منتشر شده صبح امروز مبنی بر صدور حکم محکومیت قطعی استاندار زنجان به انفصال از خدمات دولتی و محکومیت ۶ ماه حبس خود به دلیل تخلفات انتخابات سال گذشته، اظهار کرد: در شرایط سخت و حساسی که کشور با آن دست به گریبان است و جامعه برای گذر کم هزینه تر از خباثت های دشمنان خارجی و کوته بینی های برخی جریانات معدود داخلی بشدت نیاز به همدلی، وحدت و انسجام دارد، رسانه ها باید در انتشار اخبار، رعایت انصاف و اخلاق حرفهای را بیشاز پیش مورد توجه قرار دهند.
از حامیان تندور اصلاحات و ماجرای تحصن نمایندگان و نامه جام زهر
به گزارش فارس ، در ۲۱ دی ماه سال ۸۲ ، جمعی از نمایندگان مجلس که تعداد آنها به حدود ۱۴۰ نفر می رسد در ادامه چندین روز اعتراض به نحوه تائید صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس هفتم دست به تحصن در مجلس زدند.
یکی از موضوعاتی که باعث شد این افراد در مجلس تحصن کنند رد صلاحیت برخی چهره های تندرو مجلس ششم بود.
در همان ساعات ابتدایی شروع تحصن برخی معاونان دولت سید محمد خاتمی به دیدار تحصن کنندگان رفتند.
بنابر این گزارش، در حالی که شکوری راد نماینده وقت مردم تهران در مجلس تاکید می کرد که «تحصن نمایندگان تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت» نامه ای عجیب از سوی برخی استانداران دولت خاتمی منتشر شد که نام اکثر استانداران بخصوص مسعود سلطانی فر ، استاندار وقت زنجان در پای آن به چشم می خورد.
استانداران وقت دولت هشتم در نامه خود با حمایت همه جانبه از تحصن کنندگان مجلس ششم خطاب به رئیس جمهور وقت نوشتند: اقدام عاجل شما و عنایت ویژه و دخالت موثر مقام معظم رهبری را خواستاریم، در صورت عدم حصول نتیجه از مسؤولیت کنارهگیری خواهیم کرد.
این تهدید به استعفا اما تنها نامه حمایتی از تحصن کنندگان مجلس ششم نبود؛ نامه های دیگری نیز در حمایت از تحصن کنندگان متتشر شد که بیشتر به موضوع این گزارش مرتبط است.
بنابر این گزارش، چند روز پس از آغاز تحصن نمایندگان مجلس ششم نامه از سوی تحصن کنندگان افشا شد که ظاهرا از سوی معاونان و مدیران وزارتخانه های دولتی خطاب به رئیس جمهور نگاشته شده بود.
این مدیران در حمایت از تحصن کنندگان مجلس ششم تهدید کرده بودند که اگر خواسته های این افراد درباره ردصلاحیت ها برآورده نشود، از سمت خود استعفا خواهند داد.
اسدالله درویش امیری نیز جز امضا کنندگان نامه از طرف وزارت آموزش و پروش بود .
درویش امیری کارنامه فعالیت خود را منتشر نماید
با توحه به وضعیتی که استان از نظر اقتصادی دارد و اینکه به عقیده بسیاری از کارشناسان که معتقدند استاندار آینده باید به دور از سیاسیکاری به موضوعات اقتصادی اهمیت ویژهای قائل شود، بهتر است قبل از تغییر استاندار دستاوردهای دو سال توسط استاندار و مدیران وی اعلام شود تا در شرایطی که دولت شــعار شفافیت ســر میدهد، دستاوردهای دو ساله گذشته بیان شود تا مدیران بعدی بتوانند کارکردها، دستاوردها و فرصتهای از دســت رفته را مورد ارزیابی قرار داده و با ظرفیتهای فعال شده استان آشنا شوند.
خواسته زیادی نیست اگر بگوییم بهتر است استاندار زنجان قبل از بازنشستگی گزارش عملکرد دو ساله خود از اقدامات مثبتی که در حوزههای مختلف به ویژه اشتغال، اقتصاد و سرمایهگذاری انجام شده را ارائه دهد تا مردم نیز در جریان اتفاقات ایام استانداری درویش امیری قرار بگیرند.
احزابی هم که در این مدت به دنبال سهمخواهی از استاندار بودند و برخی از آنها هم توانستند به خواستههای خود برسند، بهتر است گزارشی از عملکرد خود در این دو سال ارائه دهند که چقدر در این مدت پیگیر مطالبات مردم از استاندار و تیم مدیریتی همراه وی بودهاند.
درویش امیری هم مدیر پروازی بود ؟
به گزارش فارس ، گستره مدیران پروازی در زنجان محدود به یک اداره و یا سازمان خاصی نبوده و تقریبا همچون عملی فراگیر به همه سرایت کرده است، این روزها با اوضاع به هم ریخته و فشل استان کمتر روزی است که همه مدیران در زنجان باشند و با یک پیگیری ساده میتوان متوجه شد که حداقل چند نفر از مدیران در محل خدمت خود ساکن نیستند.
طبق بررسی خبرنگار فارس اعضای شورای شهر، تعدادی از مدیران کل، فرمانداران، شهرداران برخی از شهرها، مدیران ستادی استانداری، معاون استاندار و حتی خود استاندار در زنجان ساکن نیستند و زنجان فقط محل خدمتی برای آنها محسوب میشود.
همچنان که در پیگیری بیشتر خبرنگار فارس با طی سلسله مراتب اداری متوجه این امر شدیم که در یک روز کاری از اعضای شورای یکی از شهرها تا خود معاون استاندار در زنجان نیستند و حتی از هشت فرماندار استان نیز تعدادی در محل خدمت خود ساکن نبوده و از استانداری بابت این امر تذکر گرفتهاند.
نتیجه این چرخه پیگیری که در واقع به دور خود چرخیدن است و این روزها کسی پاسخگوی آن نیست آشکار شدن یک معضل مهم اما پنهان نیست، تردد خودروهای پلاک قرمز و یا خودروهای تک سرنشینی است که برخلاف توصیه و تأکید رئیس جمهوری اسلامی و مقامات ذیربط و ذیصلاح، متأسفانه کماکان تردد مسؤولان آنهم با خودروهای دولتی در محورها ادامه دارد.
در چنین شرایطی مقامات عالی استان از جمله استاندار و معاونین وی باید پیگیر چنین موضوعاتی باشند، البته اگر جناب استاندار خود به عنوان نماینده عالی دولت در استان سکنی گزیند طبعا با عمل خود، قاطعانه به مسؤولین دیگر تذکر لازم را خواهند داد!
یک صندلی و تلاش برای نرفتن!
در ماه های گذشته عده ای از مدیران بازنشسته ، پس از ابلاغ و اطلاع از قانون بازنشستگان استعفا داده و بدون هیچ مقاومتی کرسی های مسئولیت خود را تحویل داده اند؛ اما در این میان مدیرانی هستند که با وجود بازنشسته بودن از هیچ تلاشی برای حفظ کرسی مدیریتی شان فروگذار نکرده اند.
مدیران دیگری نیز در واپسین روزهای مسئولیت خود مهره چینی های لازم را انجام داده و نیروهای وابسته به خود را روی کار آورده اند تا از منافع قبلی همچنان بهره مند بمانند؛ عده ای دیگر نیز مشغول برگزاری مراسم های آنچنانی برای خداحافظی خود از جایگاه مدیریتی شان هستند.
حسن نژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در این خصوص گفته است: خبرهایی به ما رسیده است که مدیران و بازنشستگانی که دیدند با اجرای این قانون، دستشان از بیتالمال کوتاه می شود، به دنبال جایگزین کردن فرزندانشان هستند. این افراد بدانند به شدت با آنها برخورد خواهد شد.
وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، بانک های دولتی، مناطق آزاد و صندوق های بازنشستگی دیگر مراکز و دستگاه هایی هستند که باید با مدیران بازنشسته خود خداحافظی کنند.
باید دید تا ده روز آینده میزان قانون پذیری مدیران بازنشسته تا چه اندازه خواهد بود و آیا مدیران بازنشته صندلی خود را برای مدیران جوان تر باز خواهند کرد یا خیر؟
«قوتاردی هر یاراقی/ قالدی سقل داراقی»
حدود دو سال قبل یعنی دوازدهم مردادماه ۹۵ بود که جمشید انصاری، استاندار وقت زنجان با حکم رئیسجمهور به عنوان رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور منصوب و پس از آن در شهریورماه همان سال اسدالله درویش امیری به عنوان استاندار زنجان انتخاب شد.
درویش امیری در همان سال ۱۳۹۵ پس از ورودش به زنجان و در ماههای نخست تغییرات بسیاری در تیم مدیریتی ایجاد کرد و همه فرمانداران و اغلب مدیرانی که در تیم مدیریتی جمشید انصاری بودند را تغییر داد.
پس از گذشت یک سال فعالیت درویش امیری و انتخاب دوباره حجتالاسلام حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور و با تثبیت استانداری درویش امیری بار دیگر تغییرات گستردهای در سطح مدیران انجام شد تغییراتی که اتفاقا با حواشی بسیاری هم همراه بود.
عدم تعیین تکلیف برخی از حوزهها از سوی استاندار زنجان نیز حواشی کمی نداشت، برای مثال با وجود اینکه در طبق ماده ۹۴ قانون مدیریت خدمات کشوری، تصدی موقت پست سازمان مدیریتی یا حساس به صورت سرپرستی بیش از چهار ماه مجاز نیست.
همچنین طبق ماده ۹۴ تصدی بیش از یک پس سازمانی برای کلیه کارمندان دولت ممنوع میباشد. در موارد ضروری با تشخیص مقام مسئول مافوق تصدی موقت پست سازمان مدیریتی یا حساس به صورت سرپرستی بدون دریافت حقوق و مزایا برای حداکثر چهار ماه مجاز است.
با این حال کریماله شعبانی از فروردینماه امسال به عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان فعالیت دارد، کسی که نه تنها مسؤولیت یک حوزه دیگر را در استانداری زنجان دارد بلکه آنطور که اعلام شده از مشمولان طرح منع به کارگیری بازنشستگان نیز محسوب میشود.
از دیگر حوزههایی که انتظار میرفت در مدت زمان فعالیت اسداله درویش امیری استاندار بازنشسته زنجان تعیین تکلیف شود، مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری زنجان بود که پس از انتصاب بهروز مهدوی به عنوان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی بلاتصدی مانده و حتی سرپرست هم برای این پست انتخاب نشده و یا انتخاب شده و رسانهای نشده است.
این روزها در حالی که کمتر از ۱۰ روز به ۲۶ آبانماه زمان بازنشستگی استاندار زنجان باقی مانده است، استاندار زنجان در اقدامی عجیب مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری زنجان تغییر کرده و سعید صفری جایگزین عبداله گنجخانلو شده است.
هرچند که تغییرات مدیریتی در همه سطوح و معاونتها از اختیارات استانداران تا آخرین روز فعالیتشان است، اما آنچه مسلم است تعیین تکلیف حوزههای حساسی همچون معاونت سیاسی و یا مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری بر انتخاب مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری ارجحیت دارد.
در حالی که این روزها استان زنجان به لحاظ سیاسی بودن از ثبات سیاسی برخوردار نیست، بلاتکلیف ماندن این حوزه و تغییر در یک حوزه نه چندان با اهمیت مثال یک ضربالمثل ترکی «قوتاردی هر یاراقی/ قالدی سقل داراقی» است که شخصی به جای انجام امور مهم به امور کم اهمیت میپردازد.
با این شرایط به نظر میرسد این روزها رمقی در مجموعه استانداری برای فعالیت دیده نمیشود چرا که از ابتدای آبانماه تاکنون تنها در چهار روز جلسات کاربردی با حضور خبرنگاران برگزار شده است که ریاست بیشتر آنها با معاونتها بوده است.
هر چند که برگزاری جلسات متعدد بدون خروجی دردی را دوا نمیکند اما علت برگزاری کم جلسات هم کاربردی کردن آنها نبوده است بلکه علت عدم حضور استاندار در زنجان است.
به نظر میرسد درویش امیری در ماه آخر فعالیت خود تمایل چندانی به حضور در استان و گرفتن امور به دست را ندارد، این روزها تنها خبر خوشحال کنندهای که از سوی استانداری و نبودهای استاندار در زنجان رسانهای شده است آغاز رسمی فعالیت پتروشیمی زنجان است.
به گفته استاندار زنجان «از مجموع ۳۰۶ میلیون یورو اعتبار پیشبینی شده برای خرید ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز پتروشیمی زنجان از محل صندوق توسعه ملی، ۱۵۷ میلیون یورو گشایش اعتبار ارزی صورت گرفته و با توجه به خریدی که پیش از این، پتروشیمی زنجان از شرکت زیمنس آلمان انجام داده بود، توربینهای خریداری شده بارگیری و به مقصد ایران در حرکت هستند که تا چند روز آینده در بنادر جنوبی ایران تخلیه و به مقصد زنجان ارسال خواهند شد».
خبری که مشخص نیست چقدر میتوان روی آن حساب کرد چرا که وعدههای گذشته نشان داده است که برخی از اخبار تنها روی کاغذ خوشحال کننده است و به مرحله عمل نمیرسد که نمونههای آن عدم موفقیت استان در جذب چند سرمایهگذاری مهم در حوزههای اقتصادی است.
نگاهی به عملکرد استاندار زنجان؛ از افزایش بیکاری تا مشت آهنین در برابر منتقدین
به گزارش تسنیم ، از زمان سکانداری اسدالله درویش امیری به عنوان استاندار زنجان بیش از ۱۷ ماه میگذرد اما نگاه کوتاه به کارنامه مرد شماره یک دولت در زنجان نشان میدهد که عملکرد درخشانی در کارنامه این مرد مازنی دیده نمیشود.
۱۷ ماه و ۲۰ روز از آمدن اسدالله درویش امیری به استان زنجان میگذرد نگاهی گذرا به عملکرد استاندار زنجان نشان میدهد که وی نه تنها در حوزههای مهم از جمله حل معضل بیکاری، جذب سرمایه گذار، انتصاب مدیران موفق، حل مشکلات واحدهای تولیدی، حوزه مسکن، برگزاری انتخابات و سیاست راهبردی در استان موفق عمل نکرده بلکه در برابر کوچکترین انتقادات رسانهها با مشت آهنین برخورد میکند.
امروزه تمام خانوادههای ایرانی با بیکاری جوانان آشنا بوده و آن را با گوشت و استخوان خود لمس کردهاند، شاید ملموسترین بخش کارنامه استاندار زنجان مربوط به بیکاری باشد که نشان میدهد وی در این بخش موفق نبوده است.
افزایش بیکاری
آمارها نشان میدهد بیکاری در استان زنجان در یک سال گذشته رو به افزایش بوده است، مقایسه آمارهای فصلی نشان میدهد نرخ بیکاری در پاییز سال گذشته ۱۱٫۹ درصد بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۰٫۳ درصد کاهش داشته است.
اما تنها سه ماه پس از سکانداری درویش امیری به عنوان استاندار زنجان آمار بیکاری در استان زنجان اوج گرفت و در زمستان ۹۵ به ۱۰٫۴ درصد رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱٫۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
اما این پایان کار نبود، در بهار امسال نیز روند افزایشی نرخ بیکاری ادامه یافت و به ۱۱٫۱ درصد رسید که نسبت به بهار سال ۹۵ نزدیک به ۲٫۷ درصد جهش را نشان میدهد.
در حالی که بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کشور نشان میدهد این نرخ نسبت به فصل تابستان سال قبل یک درصد کاهش داشته اما این تغییرات در استان زنجان برعکس بوده و روند بیکاری با ۹٫۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱٫۵ درصد رشد را نشان میدهد.
انتصابات ناموفق
استاندار زنجان در بخش انتصابات نیز زیاد موفق نبوده است و تنها سه ماه پس از معارفه نیمی از فرمانداران استان زنجان را تغییر داد و تاکنون به جز فرمانداران طارم و ایجرود همه فرمانداران استان زنجان از جمله ماهنشان، ابهر، خرمدره، سلطانیه، خدابنده و زنجان تغییر داده است.
اما فرمانداری زنجان در این مدت دو فرماندار و یک سرپرست به خود دید ۱۳ ماه فرمانداری رسول بیات، مدت کوتاهی سرپرستی بهروز مهدوی و هم اکنون نیز نزدیک یک ماه از فرمانداری رضا عسگری میگذرد، ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که درویشامیری در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران عنوان کرده بود که با اتوبوس به زنجان نیامده و دست به تغییرات مدیریتی نخواهد زد.
این تغییرات که به نظر میرسد بیشتر جنبه سیاسی داشته و سهم خواهی گروههای سیاسی در آن چشمگیر بوده سبب عدم ثبات مدیریت در استان شده و دود آن فقط به چشم مردم زنجان میرود چرا که این اقدامات زنجان را به شهری سیاست زده تبدیل و موجبات عدم پیشرفت زنجان را فراهم کرده است و در این میان استاندار خوش قلب زنجان نیز به تمام سهمخواهیها نه نگفته است.
البته تغییرات مدیریتی محدود به فرمانداران نشده و تغییر مدیران کل دستگاهها، معاونین و مدیران کل استانداری، رؤسای برخی دانشگاهها و برخی دیگر از مدیران نشان میدهد که ثباتی در مدیریت استان نمیتوان مشاهده کرد و حتی مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان در این مدت دو بار تغییر یافته است که در این میان برخی سهمخواهیها بیشتر از هرچیز خود را نشان میدهد.
استاندار زنجان در نشست خبری با رسانهها دلیل برخی از جابهجاییها را احساس وجود ناپاک دستی عنوان کرد و گفت که دلیلی ندارد به کسی که پاک دست نیست مسند دولتی داده شود. سوالی که مطرح میشد اینکه چرا این مدیران ناپاک دست جابجا شدند؟ چرا عزل نشدند؟ چرا به مراجع قضایی معرفی نشدند؟ و آیا جابجایی مدیران ناپاک دست مسامحه کاری با متخلف نیست؟
اما قبل از اینکه کار به پاسخگویی به این سئوالات برسد آقای استاندار با انتشار یادداشتی از موضع خود عقب نشینی و عنوان کرد که از سخنان وی «برداشت ناصواب» شده است.
انتصابات در استان زنجان به اندازهای دچار حاشیه شده است که حتی صدای همفکران آقای درویش امیری را هم درآورده است؛ استاندار زنجان در جلسه مطالبات دانشجویی پرسمان پیشرفت در دانشگاه زنجان اذعان کرد که انتصابات از مسیر صحیح خود منحرف شده و متولیان مختلفی پیدا کرده است و افراد و گروههای مختلفی در این حوزه وارد میشوند که این امر، مسیر انتصابات را سخت و پیچیده میکند.
حال میتوان به راحتی دلیل طولانی شدن انتخاب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را بیشتر درک کرد؛ حدود ۱٫۵ ماه از رفتن ناصر مقدم از ساختمان میدان استقلال میگذرد اما تاکنون وابستگیها و سهمخواهی افراد و گروهها اجازه انتصاب مدیرکل جدید را نداده است.
چمدانهای پر از خالی
سفر و ارتباط با کشورهای خارجی یکی از سیاستهایی بود که از زمان جمشید انصاری دنبال میشد اما سوالی که ذهن نخبگان جامعه را با خود درگیر کرده این است که این سفرها و ارتباطات چه عایدی برای استان داشته است؟
استاندار زنجان از ۱۸ تا ۲۱ مهرماه امسال در راس یک هیئت تجاری اقتصادی ایران به روسیه سفر کرد، این سفر در ادامه سفر استاندار چلیابینسک به زنجان انجام شد.
جلسه با استاندار و مقامات عالی استان چلیابینسک روسیه، دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور، دیدار با بوریس دبرووسکی استاندار چلیابینسک روسیه و نیز بازدید از بزرگترین مرکز آیتی و پارک علم و فناوری چلیابینسک، برنامههای سفر استاندار زنجان، نماینده مردم ماهنشان در مجلس شورای اسلامی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و هیئت تجاری اقتصادی ایران در این سفر اعلام شد.
البته استاندار زنجان پس از سفر به روسیه و در جمع کارکنان صنعت و معدن استان زنجان از برگزاری نمایشگاه توانمندیهای استان زنجان در حوزه صنعت و معدن در روسیه را اعلام کرد ولی تاکنون خبری در این باره منتشر نشده است.
پس از این سفر بود که گفته میشد استاندار زنجان با چمدانهای پر از روسیه برگشته است اما تاکنون توضیحی درباره دستاوردهای این سفر ارائه نشده و به نظر میرسد این چمدانها پر از خالی بوده است.
استاندار زنجان که در جلسات مختلف بر حفظ بیتالمال تاکید داشته تاکنون اعلام نکرده است که آیا مردم از سفر چهار روزه وی و هیئت همراه با پول بیتالمال به روسیه که نتایج و دستاوردهای آن نیز تاکنون اعلام نشده است راضی بودهاند یا خیر.
در مقطعی که روسیه با تحریم کشورهای غربی مواجه شد جای امید برای صادرات محصولات کشاورزی ایران و به تبع آن استان زنجان به روسیه بالا رفت اما نتیجه این همه مذاکره فقط صادرات رب گوچه فرنگی از استان زنجان در سال گذشته به این کشور بوده است.
مشکلات واحدهای تولیدی
با وجود برگزاری جلسات مختلف رفع موانع تولید اما مشکل واحدهای تولیدی نیز تاکنون حل نشده است. به عنوان نمونه مشکل روغن نباتی جهان نه تنها حل نشده بلکه تاکنون وضعیت این کارخانه نیز معلوم نیست و کارگران این کارخانه هر روز نگران فردای خود هستند و عدهای هم غزل خداحافظی را با جهان خواندهاند.
کارخانه روغن نباتی جهان روزی با ۶۰۰ کارگر چرخه تولید را به گردش درمیآورد اما با تعطیلی و تعدیلهای مکرر به کمتر از ۱۵۰ کارگر رسیده و اکنون هم از سرنوشت این کارخانه خبری نیست.
کارخانه فولاد سهند زنجان که توسط سرمایهگذاری چینی راهاندازی شده بود درکمتر از دو ماه از افتتاح رسمی توسط جهانگیری تعطیل و ۶۰۰ کارگر خانه نشین شد و هم اکنون نیز وضعیت این کارخانه در هالهای از ابهام قرار دارد.
براساس جدیدترین آمار وزارت صنعت با همکاری سیستم بانکی در قالب طرح تأمین مالی بنگاههای تولیدی کوچک، متوسط و طرحهای نیمه تمام با پیشرفت بالای ۶۰ درصد در راستای اقتصاد مقاومتی تا ۳۰ آبانماه امسال فقط به ۲۵۲ واحد تولیدی استان زنجان تسهیلات رونق پرداخت شده است.
مطابق آمار از مجموع ۵۸۹ واحد تولیدی که برای دریافت تسهیلات رونق در استان زنجان ثبت نام کردهاند ۳۷۶ واحد به بانک معرفی شده و در نهایت در قالب فرآیند رونق و انتقالی پروندهها از سال ۹۵ حدود ۲۵۲ واحد تولیدی موفق به دریافت تسهیلات ۱۸۹۲ میلیارد ریال شده و حدود ۳۳۷ واحد تولیدی هنوز موفق به دریافت تسهیلات نشدهاند.
بیمهری با مسکن
جشن اختتامیه مسکنهای مهر زنجان در شرایطی در روزهای پایانی دولت یازدهم برگزار شد که هنوز هم با وجود استقرار دولت دوازدهم واحدهای نیمهکاره و بلاتکلیف چشم متقاضیان را نگران سرپناهی برای زندگی گذاشته است.
نزدیکی به پایان عمر دولت یازدهم این حول و ولع را در دل دولتمردان انداخت تا هر طور شده در یکی از استانهای کشور خاتمه پروژههای مسکن مهر را اعلام کنند و از این رو استان زنجان که وضعیت مناسبتری در پروژههای مسکن مهر داشت شاید بهترین گزینه برای ماستمالی کردن این پروژه بود.
اما نکته مهم تکلیف نامعلوم چشمانتظارانی است که هنوز با گذشت بیش از ۶ سال زمین خود برای ساخت مسکن را تحویل نگرفتهاند و نمیدانند سرنوشت آنها چه خواهد شد، بماند که افزون بر نیمی از همقطارانشان در این مسیر از تعللها و بدقولیها خسته شدند و پس از منحل شدن پروژه معروف به ۷۳ هکتاری انصراف خود را اعلام کردند.
یکی از پروژههای مسکن مهر زنجان در قالب خودمالکی، پروژه موسوم به ۷۳ هکتاری است که در زمان ثبت نام، یک هزار و ۸۰۰ نفر متقاضی دریافت زمین برای ساخت واحدهای مسکونی در این مجموعه بودند حال این متقاضیان نه ماندنشان برای ساخت خانه را به صرفه میدانند نه کنارهگیری را.
احداث پروژه یک هزار و ۱۹۶ واحدی فرهنگیان زنجان نیز از طولانی شدن بهرهبرداری و تحویل واحدها به ستوه آمدند و برای چندمین بار مقابل استانداری تجمع کردند.
از زمان حضور درویشامیری در استان زنجان اصناف و گروههای مختلف تجمعاتی را در مقابل استانداری زنجان داشتند که باید دید استاندار زنجان تا چه اندازه مشکلات مردم را حل کرده است، یکی از تجمعاتی که در برهههای مختلف تکرار شده مربوط به متقاضیان مسکن فرهنگیان بوده است که تا به امروز مشکل بیش از ۱۰۰۰ متقاضی این پروژه حل نشده است.
به نظر میرسد آقای استاندار از اتمام این قوطی کبریتها( به قول جناب آقای روحانی رئیس جمهور محترم) عاجز ماندهاند.
عملکرد ناموفق در انتخابات
استاندار زنجان در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر نیز عملکرد قابل قبولی ارائه نکرد و حتی سبب چندین تجمع اعتراضی نامزدهای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر زنجان برای بازشماری آرا شد.
تخلفات گسترده در این انتخابات پای وی و فرماندار زنجان را به محاکم قضایی کشاند که تاکنون حکم آن اعلام نشده است، اما حکم هر چه باشد رسول بیات قربانی شد تا سر و صداها بخوابد ولی شنیدهها حاکی از محکومیت استاندار زنجان و برخی مسئولان در محاکم قضایی دارد.
به گفته کارشناسان هر چند تخلفات گسترده در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و دوره پنجم شورای اسلامی شهر در زنجان در نتایج انتخابات تاثیر چندانی نداشت ولی رقیب روحانی در زنجان آرای بیشتری کسب کرد که یک نوع ناکامی برای دولت مستقر و استاندار زنجان محسوب میشود.
پای لنگ سرمایهگذاری
هر چند استاندار زنجان در جلسات مختلف تاکید دارد که استان زنجان جزو پنج استان برتر در جذب سرمایه گذار است اما کارشناسان میگویند پای سرمایه گذاری در زنجان میلنگد.
اوایل امسال بود که خبر سرمایه گذاری خودروی برقی در زنجان اعلام شد اما تنها ماه از اعلام این خبر رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان زنجان آب پاکی را روی دست همه ریخت و از انصراف این سرمایه گذار خبر داد.
اما یکی از اقدامات استاندار زنجان در حوزه سرمایه گذاری کلنگزنی هتلی بود که تا به حال سرمایهگذاری برای آن پیدا نشده است، این هتل پنج ستاره قرار است در منطقه گردشگری گاوازنگزنجان احداث شود.
شهرک برق و آی تی زنجان با اینکه در اوایل دولت یازدهم کلنگ زنی شده اما همچنان سوت و کور است، آخرین اظهارنظر استاندار زنجان در این زمینه مبین این موضوع است که هیچ اقدامی در شهرک آی تی انجام نشده است.
معضلات زیست محیطی
در حوزه زیست محیطی نیز یکی از مشکلات که از سالهای گذشته زنجان را با خود درگیر کرده هنوز بلاتکلیف مانده است، پسماندهای شهرک روی به معضلی بزرگ برای شهر تبدیل شده و متاسفانه مسئولان استانی تا به حال در این خصوص فقط شعار داده و جلسه برگزار کردهاند و در آخرین اظهار نظر قرار است این پسماندها را به محل دیگر منتقل کنند که کارشناسان معتقدند این اقدام میتواند به انتشار آلودگی بیشتر منجر شود.
پسماندهای شهرک روی از مرز پنج میلیون تن گذشته و هر روز بیشتر و بیشتر میشوند که آلودگی را تا مرکز شهر زنجان رسانده است، به گفته یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه زنجان خاک زنجان تا مرکز شهر آلوده به فلزات سنگین است.
شهر سیاست زده
با حضور چند زنجانی در دولت یازدهم و دوازدهم امید میرفت که زنجان شاهد یک مدیریت منسجم و قوی بوده و در این چند سال گامهای بلندی برای پیشرفت و آبادانی بردارد اما حضور این افراد در بدنه دولت تدبیر و امید نه تنها سبب پیشرفت نشد و امید را برای زنجان به ارمغان نیاورد بلکه زنجان را بیش از پیش به شهر سیاست زده تبدیل کرد تا جایی که پس از تودیع جمشید انصاری، ابوالفضل شکوری نماینده اصلاح طلب و اسبق مردم زنجان و طارم در مجلس بیان میکند: «جمشید انصاری استاندار سابق زنجان بومی بود؛ اما در زمان استانداری خود موفق عمل نکرد و به جرات میتوان گفت، ناموفقترین استاندار بود.» عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به عزل انصاری از استانداری بیان میکند: «درست است که جمشید انصاری به عنوان معاون رئیس جمهور انتخاب شد، اما رفتن وی از زنجان به دلخواه خودش نبود و در آستانه عزل از سمت خود برکنار شد.»
برخی از چهرههای سیاسی استان معتقدند فارغ از عملکرد خوب یا بد جمشید انصاری به عنوان استاندار زنجان، کمتر شاهد تن دادن وی به سهمخواهی گروهها، افراد و احزاب بودیم در حالی که با آمدن درویش امیری به استانداری زنجان راه برای این سهمخواهیها هموار شد.
انتقاد تند نماینده زنجان از درویش امیری
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: تمام پروژههای عمرانی استان تعطیل شده است و آقایان به فکر کار در استان زنجان و مردم شریف این استان نیستند.
علی وقفچی در گفتوگو با تسنیم با انتقاد از عملکرد برخی مدیران استان اظهار داشت: من مخالف حضور استاندار غیر بومی در استان بودم ولی خرد جمعی نمایندگان به این نتیجه رسید که آقای درویش امیری در استان شروع به کار کند و در جلسهای آقای درویش امیری به نمایندگان استان زنجان در مجلس قول داد از ظرفیت نیروهای بومی استفاده کند ولی با کمال تاسف شاهد آن هستیم که استاندار حرمتی به تعهد خود قائل نیست.
وی با تاسف از اینکه استاندار زنجان بیشتر از نیروهای غیر بومی استفاده میکند، خاطرنشان کرد: ما نیروهای بومی قوی در استان داریم که میتوانیم از ظرفیت آنان استفاده کنیم.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولان استانداری خدمت به مردم را فراموش کردهاند و استان را به حال خود رها کردهاند و فقط چند روزنامه حامی خود را تغذیه مالی میکنند و مخالفان خود را مورد انتقاد قرار میدهند.
وی دلیل عقب ماندگی استان را مسئولان فعلی استانداری دانست و گفت: به جای اینکه خدمتگذاران را تشویق به خدمت کنند، جریانهای سیاسی راه انداختند و مخالفان خود را با استفاده از رسانه حامی خود مورد انتقاد قرار میدهند و آقایان فکر میکنند میتوانندبا اظهار نظرهای خود و بیموردشان افکار عمومی را تغییر دهند.
وقفچی در پاسخ به شایعات رسانههای حامی استانداری زنجان در مورد طرح استیضاح وزیر رفاه گفت: اگر مستنداتی دارید به مردم ارائه دهید و اگر ندارید چرا اظهار نظرهای دروغ میکنید.
وی با تاسف از دیدگاه اشتباه برخی مسئولان استانداری گفت: باید عمکلرد افراد، مدنظر شما باشد نه اینکه چون فردی در دولتهای نهم و دهم مسئولیت داشته است نباید در این دولت مسئولیت داشته باشد و متاسفانه این دیدگاه و نگرش شما غلط است.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: چرا فقط یک روزنامه که آن هم از سوی استانداری تغذیه میشود به عملکرد من انتقاد میکند و رسانهها و روزنامههای دیگر استان بابت عملکرد من انتقادی ندارند.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی کشور همه باهم باید دست برادری دهند و اتحاد ایجاد شود، گفت: معیار همه باید خدمتگذاری باشد تا مشکلات کشور را بتوانیم حل کنیم.
وقفچی خود را خدمتگذار مردم دانست و با بیان اینکه مردم به خوبی پاسخ این بیانصافیهای مسئولان استانداری را خواهند داد، تصریح کرد: معیار فقط باید خدمتگذاری باشد و امروزه کشور به این موضوع احتیاج دارد.
وی با تاسف از اینکه حدود چهار ماه است که استان معاون سیاسی امنیتی استانداری ندارد، خاطرنشان کرد: آقای سالاری که یکی از پستهای استانداری را دارد بیش از یک سال است که به عنوان سرپرست فعالیت میکند و حکم آن هنوز زده نشده است و باید مسئولان استانداری این مسئله را به مردم شفافسازی کند.
این مقام مسئول از مسئولان استانداری انتقاد کرد و افزود: تمام پروژههای عمرانی استان تعطیل شده است و آقایان به فکر کار در استان زنجان و مردم شریف این استان نیستند و فقط به فکر جریانهای سیاسی خودشان هستند و با استفاده از رسانههای حامی خود به فکر انعکاس کاغذی اخبار هستند.
وی با انتقاد از اینکه در راستای تکمیل پروژههای بزرگ و ملی همانند پتروشیمی اقدامی نکردند، گفت: در پروژهای بزرگی همانند پتروشیمی که ۱۰۰ هزار نفر درگیر آن هستند هیچ قدم موثری در تکمیل این پروژه انجام ندادهاند.
وقفچی گفت: مسئولان استانداری در تکمیل پروژههایی همانند سد مشمپا و جاده طارم به منجیل و نیز پروژه بازار زنجان هیچ کار موثر و هیچ اقدامی نکردهاند و باید به مردم پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه کار ما نظارت است، گفت: متاسفانه مسئولان استانداری از ظرفیت نمایندگان مجلس هیچ استفادهای نکردهاند و عملکرد قابل قبولی در استان نداشتهاند.
این مقام مسئول در پایان توصیهای به مسئولان استانداری کرد و گفت: به جای دشمنی کردن و کارشکنی کردن و زیرپا گذاشتن انصاف به فکر توسعه و پیشرفت استان باشید و منافع شخصی خود را کنار بگذارید و به فکر خدمتگذاری باشید.